Tietz Studio Interiors

This little Blue Mountains CLT Studio and its minimalist timber interiors have attracted a large amount of attention. While the exterior of the building is clad in hardwood timber that allows the building to recede into its semi-rural environment, the interiors, alternatively, stand in sharp contrast.

Light pours down through an operable opening at the peak of the building, flooding the timber clad interior in a wash of light. The walls of the space are kept sparse and clean, ensuring that this light fills the space uninterrupted. As a result, the space achieves a minimalism that creates a sense of calm and focus. Designed to be versatile, this little building contains a mezzanine level, a living level with kitchen, bathroom, laundry and an office on the lower ground level with its own bathroom. The aim was not to create a radical building but one that speaks to domestic comfort and well being. It will be an artist’s studio providing a much needed teaching and painting space.

The minimalist timber interiors are designed to focus attention of shifting lighting conditions and the windows frame certain views that take advantage of the unique aspect. The lack of ornamentation in the joinery and materials draws attention to the decorative pieces that pop on the shelves, without making the small studio feeling cluttered and overcrowded.

The project ultimately achieves a meditative space that offers a clarity in interior design, that aims to reproduce this clarity and peace within the inhabitants who use it.

Visit this page to see the entire project, including its exterior details.

 

 

Category

Interiors