Randwick House 3

From what was once a house that was light and space deficient and increasingly depressing to live in, this remarkable transformation is adapted to the family’s current and future needs, and is wonderful to live in from all reports. Challenged by the proximity of a large block of units, an awkwardly offset backyard, a site encumbered with two sewer mains and a manhole, this was indeed a challenging project given its scale and budget. The end result looks remarkably simple and logical.

The kitchen is pushed to the back of the new space and from this position all the functions of the house are visible. It becomes in effect the principle space, off which unfold the living, dining and out-door room. The plan and spaces are articulated to give each room identity but not at the expense of the visual connection and spatial simplicity of the whole.

The project has totally transformed the existing house and in fact the entire property into a liveable and uplifting home, adaptable to the changing family needs of the family now and into the future.

2013 Finalist Randwick Urban Design Awards- Single Dwelling House.

Category

Alts & Adds