Perisher Huette

The committee of the Perisher Huette Ski Club, a club with over 250 members, commissioned Design King Company to prepare a scheme for the upgrade of their existing heritage listed 1960s ski lodge.

Stage one of the project commenced in 1998 required a new bedroom wing and lounge room and an upgrade of all public areas, facilities and services. The challenge in this project was to lift the standards of accomodation to 21st Century expectations whilst maintaining it’s strong link to it’s important place in Perisher’s history. The final form of the ski lodge required careful integration of a new 400m2 wing with the existing building, which was renovated and much of the existing building was retained and restored. The harsh environment of Perisher Valley at 1750 meters above sea level makes many demands an a building, and these were carefully allowed for in the design of the facades, roof form and detailing of openings. The project also required very careful collaboration and negotiation with National Parks and Wildlife.

Stage Two of the project completed in 2016 renovated the members kitchen, games room and added ski related equipment and storage. The exterior and interiors also required significant maintenance and also upgraded integrating some of the historic details saved from the previous renovations,  helping to reinforce and prolong  the identity of the ski lodge and its membership into the future.

Category

Commercial