Maroubra House 1

Mary needed a functioning laundry and Karl wanted to store as much water on site as possible. The inevitable change in our climate made this a necessity. The existing house was in a very dilapidated state and a touch of reorganisation might also be in order. The existing asbestos shed was also going to need replacement with its workshop and storage contained in a state of ordered chaos.

We used these simple starting points to develop a strategy that would breathe new life into the existing house and give it a richer mix of connections and uses.The new water tank, the laundry, a new bathroom, the workshop and shed were combined under a single roof that brought these functions into a compact whole. This pavilion in turn created the opportunity to contain and connect different spaces and functions while giving the existing house an expanded outlook and feel.We successfully created a “village of spaces” so that a person can engage in their chosen activity while they are visually connected to the spaces that are more “public” or where family and friends gathered.

Category

Alts & Adds