Clovelly House

Like other residences designed by the office, the particularities of this site have driven the solution.

The client sought to establish connection, through the purchase of substratum land under public lands, between garages at street level and an existing home. Originally conceived as essentially an engineering project, the client soon realised both the potential and the architectural opportunities presented by this project.

A large car-parking area is connected via a tunnel under public services and land to the existing house. A pool, sauna and plantrooms are wrapped under the house. A new entrance and terraces mediate between the new areas and facilities and the existing house, helping not only to enhance the connection between the house and spectacular site, but also to project it from the sometimes hostile conditions and exposure to the public spaces adjoining the property.

The existing house was reinvigorated and finished restoring it’s original ‘Spanish Mission’ character. Replacing of the existing kitchen, bathrooms, living, family and bedrooms complement the new works.

Category

Alts & Adds